Schrijf je direct in!

Wie zijn wij?

Roelie

"Zelf heb ik als kind altijd super leuke vakanties gehad, dát gun ik ieder kind! Ieder kamp is weer een bijzonder leuke week. We doen het sámen en dat is gezellig!"

Marieke

"Zelf heb ik als kind altijd super leuke vakanties gehad, dát gun ik ieder kind! Ieder kamp is weer een bijzonder leuke week. We doen het sámen en dat is gezellig!"

Sander

"OKEE is voor mij de langste leuke week van het jaar. Samen geven we ‘onze’ kinderen een ultieme vakantie en zijn we dag en nacht gezellig. Dat wil jij toch ook?"

Evelien

"Als kind ging ik altijd mee met de voorloper van OKEE Vakantiekampen (SMS Jeugdvakanties). Ik vond dit de leukste week van het jaar en keek er dan ook het hele jaar naar uit. Via-via kwam ik terecht bij OKEE Vakantiekampen en ik was na één kamp weer verkocht. Het was een te gekke week en inmiddels ben ik met plezier actief in het organiseren van de kampen. Het geeft veel voldoening om voor kinderen een mooie week neer te zetten!"

Nieuwe vrijwilligers

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om samen met ons (deze zomer) weer mooie kampen neer te zetten! Kan jij goed met kinderen omgaan (ervaring in leidinggeven aan kinderen is zeker geen vereiste), heb je creatieve ideeën, zie jij jezelf al met een rugzak op een groep kinderen door de Ardennen begeleiden, samen een hotel opzetten op opzoek gaan naar “de mol”? Kijk dan snel verder!

Voorwaarden en eisen

Alle vrijwilligers van OKEE worden gescreend. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht. Het aanvraagformulier voor de VOG krijg je van OKEE nadat je je hebt opgegeven. Natuurlijk word je door ons getraind, voordat we je op kamp laten gaan. Dit gebeurt tijdens het voorjaarsweekend, daarom is het ook noodzakelijk dat alle vrijwilligers dit weekend aanwezig zijn.
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar zijn en er moet ten minste 4 jaar leeftijdsverschil zijn tussen de vrijwilliger en de oudste deelnemer van de kampweek. In sommige gevallen wijken we hier van af. Ben je nog (net) geen 18, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor een stage of om mee te gaan als aspirant begeleiding. Ook is het bij OKEE mogelijk om studiepunten te krijgen wanneer je een week op kamp gaat.

Buiten het vakantieseizoen

Ook naast de kampen is er veel te doen bij OKEE Vakantiekampen. Omdat OKEE een erg vlakke organisatiestructuur heeft, leg je makkelijk contacten en is er voor iedere (nieuwe) vrijwilliger veel ruimte voor het inbrengen van ideeën. Wil je je ook buiten het vakantieseizoen inzetten voor OKEE vakantiekampen? Bijvoorbeeld bij het trainen van nieuwe vrijwilligers of het bellen van ouders van deelnemers? Dat kan, mail ons voor meer informatie! Daarnaast is er altijd behoefte aan een pool van mensen die te benaderen zijn voor hand- en spandiensten, zoals klussen aan materialen, flyeren bij evenementen, schrijven van teksten, controleren van financiën e.d.

Aanmelden

Lijkt het jou leuk om een week mee te gaan op kamp? Of OKEE mee te helpen buiten het vakantieseizoen? Meld je dan gelijk aan!. Bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen via vrijwilligers@OKEEvakantiekampen.nl.

Het voorjaarsweekend is verplicht voor alle vrijwilligers die mee gaan op kamp en vindt plaats in het weekend van 1, 2 en 3 juni 2018.