De Kampen

Avatar
Het Griezelhotel 
8 - 11 jaar
27 juli - 3 augustus

 

 

Avatar
Crime Scene Arnhem (CSA) 
9 - 12 jaar
3 - 10 augustus
Avatar
Wie is de Mol? 
12 - 15 jaar
20 - 27 juli
Avatar
Hunted 
15 - 17 jaar
20 - 27 juli
Avatar
Herfstkamp
Het Verborgen Eiland 
8 - 12 jaar
19 - 24 oktober
 

 

 

 

 

 

 

 

Op kamp: leuk èn leerzaam

Vakantiekampen zijn meer dan alleen maar vakantie. Ze bieden kinderen dè kans om zich te ontwikkelen, zelfstandig te worden, vrienden te maken en eens lekker weg te zijn van ouders en verzorgers.

Daarom op kamp: de 10 belangrijkste redenen

1. Avontuur en ontdekkingKinderen op het gras; vrienden maken
Kinderen komen tegenwoordig steeds minder écht in de natuur. Maar hoe leuk, leerzaam en gezond is het om buiten op avontuur te gaan en nieuwe dingen te ontdekken?!

2. Vrienden maken
Op kamp leert een kind samenwerken en vriendschappen sluiten.

3. Zelfstandigheid
Op vakantie zonder ouders; dat vraagt om eigen beslissingen maken: wat trek ik aan? Aan welke activiteiten doe ik mee? Waar ligt mijn grens?

4. Zelfvertrouwen
Zelfstandigheid leidt tot onafhankelijkheid. Als een kind succes ervaart wanneer het onafhankelijk beslissingen maakt, zal dat leiden tot een gevoel van eigenwaarde.

5. Lichamelijke ontwikkeling
Op kamp krijgt een kind veel beweging. Sporten, wandelen en actieve spellen zijn goed voor de lichamelijke ontwikkeling.

6. Tijd om kind te zijneven geen zorgen; verven met de neus
Tijdens kamp is een kind echt even kind. Er is volop tijd om (samen) te spelen en fantasie, verbeelding en creativiteit de vrije loop te laten.

7. Veilige omgeving laat een kind zichzelf zijn
De veilige omgeving met ervaren, betrokken leiding en duidelijke regels zorgt ervoor dat een kind ruimte krijgt om zichzelf te zijn.

8. Ontwikkeling van (sociale) vaardigheden
Op kamp gaan is goed voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Zo ontwikkelt een kind zich onder andere verder op het gebied van zorgzaamheid, samenwerking en verantwoordelijkheid.

9. Gezondheid
Doordat kinderen op kamp veel bewegen en buiten zijn, is kamp naast leerzaam en leuk ook supergezond.

10. Leuk!
Tot slot, maar zeker niet minst belangrijk, is op kamp gaan gewoonweg heel erg leuk. Kinderen hebben de tijd van hun leven!